Hoe creëer ik een industriële inrichting?

Industriële tafels

Wanneer je je woning een industriële uitstraling wilt geven, moet daar het hele interieur op afgestemd worden. Een materiaal die bij een industrieel interieur wordt gebruikt, is staal. Dat geldt dus voor het hele interieur.
Wanneer je naar de inrichting in zijn geheel kijkt, moet je ervoor zorgen dat het geheel een industriële uitstraling heeft.

De muren kunnen van baksteen zijn. Niet iedereen wilt bakstenen in de huiskamer. Je kunt daarvoor een behang nemen die de uitstraling heeft van een bakstenen muur. Zo’n behang is vaak niet meer van een echte bakstenen muur te onderscheiden. Je kunt voor een verweerde bakstenen muur gaan, maar ook voor witte bakstenen. Een mix van zwarte en rode bakstenen doen het ook altijd goed in een dergelijk interieur.

Meubels kun je van leer nemen. Je kunt daarvoor echt en nepleer toepassen. Ook voor bepaalde accenten kun je leren kussen gebruiken. De spiegel die je hangt, kun je voorzien van leren banden. Leren plankendragers zijn enkele van de vele accessoires die je kunt gebruiken voor een industrieel geheel.

De verlichting is ook heel belangrijk. Bij een industriële inrichting horen ook industriële lampen. Dat zijn dus fabriekslampen. Door de enorme hype zijn de lampen tegenwoordig erg kostbaar. In tweedehandwinkels zijn ze veel beter betaalbaar.

De industriële tafels op maat

industriele tafels
industriele tafels op maat

Wanneer je een industriële eettafel ziet, kun je deze het beste omschrijven als zachtaardig, maar met een stoer uiterlijk. Er wordt voor de tafel vaak een warm glooiend hout gebruikt met een robuust stalen onderstel. Indien je een mooie industriële eettafel op maat wilt hebben, moet je er een nemen van massief, geleefd eiken met een stalen onderstel. De populariteit van de industriële eettafels zijn de laatste jaren sterk toegenomen. Bij een dergelijke eettafel gaat het om de uitstraling. De noesten die in het hout zitten en ook de scheurtjes worden niet opgevuld. Het geheel zorgt voor een authentieke uitstraling. Industriele tafels geven in een woonkamer de juiste uitstraling. Het metalen onderstel moet wel op de tafel afgestemd worden. Het moet geen iel onderstel worden, maar het moet een stevig onderstel zijn.De tafelbladen kunnen in meerdere kleuren worden afgeleverd. Er kan een matte of ultramatte lak worden gebruikt om de uitstraling van het hout in stand te houden. Ook zou je kunnen kiezen voor een gekleurde olie zoals Whitewash of een Greywash . De lak zorgt ervoor dat er op het hout niet snel kringen zullen ontstaan.

Wanneer je een industriële tafel besteld, wordt hij door meerdere vervoerders bij je thuisgebracht. Hij is namelijk zeer zwaar. Het mooie eikenhout wat voor de tafels gebruikt wordt, komt hoofdzakelijk uit Frankrijk en Duitsland. Bij een bestelling van een industriële tafel kun je aangeven hoe vaak het hout gerookt moet worden. Je wens kan ook zijn dat het niet gerookt mag zijn. De keuze uit de onderstellen is vaak erg groot. Bij een robuust tafelblad hoort ook een robuust onderstel. Zorg voor een industriële uitstraling in de woonkamer, zodat het geheel op elkaar is afgestemd en dat het naar verhouding wordt geplaatst.