Materiaal onderstellen

Warm gewalst staal onderstellen

Voor industriële meubels word vaak Warm gewalst staal (Blauw staal)  toegepast. Over het staal ligt een walshuid, dat een blauwachtige en warme gloed creëert. Warm gewalst staal staat bekend als ruig en stoer. Dat komt door de natuurlijke uitstraling waarin de sporen van het productie proces naar voren komen. Door de behandeling die het staal heeft ondergaan, gaat het lang mee. Wij kunnen het stalen onderstel lakken met een beschermende en transparante lak, waardoor het niet verkleurd en roest.

Gepoedercoaten onderstellen

Bijna al onze onderstellen worden gemaakt van Warm gewalst staal. Heeft u de voorkeur voor een meer strakke en moderne uitstraling, dan kan je het staal laten poedercoaten in de gewenste kleur. In dit proces word in de oven de coating gebakken op het staal. Het voordeel is dat een gepoedercoat onderstel stoot,- en krasvast is.
Ook een groot voordeel is dat het niet gaat bladeren, wat bij spuitwerk wel kan gebeuren. De coating is in vele kleuren leverbaar. Meestal word voor zwart of wit gekozen aangezien dit goed combineert met hout.

RVS onderstellen

RVS, ook wel roestvast staal genoemd is een mengsel van staal en edele metalen, zoals nikkel en chroom. Voor het lassen van RVS is veel vakmanschap vereist, aangezien het een fijn en nauwkeurig werk is. Het is belangrijk dat je mooie en strakke lasnaden ziet, die de moderne en strakke uitstraling versterken. RVS word veelal gebruikt in moderne inrichtingen en word meestal gecombineerd met eiken, kersen en noten. Allen stalen onderstellen kunnen wij ook in RVS voor je maken, alleen dan rekenen wij hier wel een meerprijs voor.